Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

A gyógyfürdők rendszeres látogatása az egyik legismertebb és bizonyítottan hatásos mód mind a testi, mind a lelki egészség megőrzésében. Gyógyfürdőnkben a hő, a masszázs és a víz felhajtóerejének kombinációja kiváló módja a fizikai és szellemi kikapcsolódásnak. Lássuk, tudományos kutatások szerint milyen előnyei vannak.

1. Javítja szív- és érrendszer egészségét, segít csökkenteni a vérnyomást

Amikor nyakig merülünk a vízbe, tulajdonképpen tornáztatjuk a szívet. A víz a testre gyakorolt nyomás révén növeli a szív térfogatát, így az erősebben dolgozik. A meleg víz és a pezsgőfürdő is növeli a pulzusszámot, miközben csökkenti a vérnyomást, ez pedig javítja a szív-és érrendszer egészségét. Fontos, hogy ha Ön szívbeteg, előzetesen konzultáljon orvosával, ajánlja-e a fürdőzést az Ön számára. Amennyiben ez ellenjavallott, próbálja ki gyógyfürdőnk masszázsát, mely ugyancsak nyugtatja a szimpatikus idegrendszert, ezáltal csökkenti a vérnyomást!

2. Csillapítja a fájdalmat és a fejfájások gyakoriságát

Az ízületi gyulladás leggyakoribb tünetei az ízületek, szalagok vagy inak fájdalma, gyulladása és merevsége. A gyógyvíz hőmérséklete, a medencék masszázselemei és a gyógymasszázs is serkenti a keringést, tágítja az ereket, ellazítja a testet, csökkenti a fájdalmat. A Bocskai Gyógyvíz jodidos, bromidos, hidrogén-karbonátos összetétele kiválóan alkalmas reumatikus kopásos, ízületi betegségek kezelésére. Az erek tágulása emellett segít megszabadulni a fejfájástól is.

3. Segíti a gyógyulást, megelőzi a sérülést

A víz felhajtó ereje enyhíti az izmokra és ízületekre nehezedő stresszt. A meleg vízben történő gyógytorna különösen hasznos azoknak, akik krónikus hátfájásban szenvednek. A fürdőkezelésekre „edzésként” is tekinthet, mert hasonló eredménnyel jár, mintha valaki az edzőterembe látogatna. A különbség az, hogy sokkal kevésbé megterhelő.

 Gyógyvizünk összetétele kiváló a baleseti és műtéti utókezelésekhez is, emellett enyhíti a sportsérülésekhez, izomhúzáshoz vagy akár ízületi gyulladáshoz kapcsolódó fájdalmakat. Sőt, ha edzés előtt és után is eltölt kis időt a gyógyvízben, az ellazítja az izmokat és csökkenti a sérülések kockázatát.

 4. Segít a cukorbetegségben és a fogyásban

A meleg víz javítja a véráramlást, így több tápanyagban gazdag vér jut el az izmokhoz, ezzel a rendszeres fürdőzés hatékonyan csökkenti a vércukorszintet. Azt is kimutatták, hogy a hét hat napján 30 percig tartó pezsgő/masszázsfürdőben a cukorbetegek egy hónap alatt négy kilót adtak le anélkül, hogy étrendjüket vagy testmozgási szokásaikat megváltoztatták volna.

5. A szauna véd a demencia ellen is

Kutatások szerint minél gyakrabban szaunázik valaki, annál kisebb a demencia kockázata. A heti 4-7 alkalommal szaunázók körében például a demencia bármely formájának kockázata 66 százalékkal alacsonyabb, mint azoknál, akik csak hetente egyszer szaunáznak. Amennyiben nálunk jár, iktasson be egy 15 perces edzés utáni szaunázást, amikor csak ideje engedi! Infraszaunával és hagyományos finn szaunával is várjuk Önt!

 6. Csökkenti a stresszt, a szorongást

Riasztóan növekszik a mentális egészségügyi problémákkal küzdők száma. A rendszeres fürdőzés segíti az ellazulást, csökkenti a stresszt, javítja mentális és fizikai egészségét, elősegíti az általános jó közérzetet és a hangulatjavító endorfin hormon felszabadulását.

 7. Javítja az alvásminőséget

A meleg gyógyvízben ellazulnak az izmok, csökken a vérnyomás, ami hozzájárul a jobb éjszakai alváshoz. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen a stressz csökkentésében, a mentális egészség érdekében.

 8. Boldogabbá tesz, növeli az önbizalmat

Ha jól érzi magát, a gondolatai is pozitívabbak, magabiztosabb lesz. Egy jó fürdőzés, a medence masszázselemei, gyógyfürdőnk terápiás masszázsai valamint az edzőtermünkben történő mozgás is szerotonint – boldogsághormont – szabadítanak fel, ami még napokig feltölthetik Önt. Emellett a fürdő olyan közösségi tér is, mely tökéletes lehetőséget kínál az interakcióra. Új, érdekes embereket ismerhet meg, ami által pozitív élményekhez juthat.

 9. Fiatalít

A fürdő tökéletes helyszín a feltöltődésre és meditálásra, ami nemcsak boldogabbá tesz, de nagymértékben fokozza a koncentrációt, hatékonyságot is. Ha elegendő időt szán magára és a kikapcsolódásra, rugalmasabban, pozitívabban tud szembenézni a nap új kihívásaival, ami segít a fiatalos lendület megőrzésében.

 10. Szépíti a bőrt

Gyógyvizünk, szaunáink, kezeléseink és edzőtermünk használata is mind keringésfokozó hatású, ami segíti a szervezet méregtelenítését, ezáltal puhábbá, ragyogóbbá, fiatalabbá, egészségesebbé varázsolja a bőrt.

 Ne felejtse el a kockázatokat!

 Az előnyök ellenére a gyógyfürdő használata nem mindenkinek való! A meleg vizes fürdőzés kifejezetten kerülendő lázas állapot esetén és rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedőknek.  A súlyos szívbetegeknek, magas vérnyomásúaknak különösen óvatosnak kell lenniük, mert a meleg víz szív- és érrendszeri hatásai komplikációkat is okozhatnak. 

A meleggel járó izzadás kiszáradáshoz vezethet, ha nem vigyáz, és fennállhat a hőguta kockázata is, ha túl sokáig tartózkodik a meleg vízben vagy a szaunában. Ha  kétségei vannak a fürdőzéssel, fürdőkezeléssel kapcsolatban, vagy kismama, kérdezze orvosát, mielőtt igénybe venné szolgáltatásainkat!

 Ne feledje, bár a fürdőzés előnyei bizonyítottak és kézzelfoghatóak, önmagában nem csodaszer. Igazi gyógyhatása az egészséges életmódot, kiegyensúlyozott táplálkozást és testmozgást kiegészítve tud érvényesülni! Ugyanakkor ha egészsége megengedi, mindenkinek érdemes időnként egy jót fürdőzni, hiszen a legtöbb esetben segít abban, hogy jobban érezze magát! Sőt, egy különálló cikkben bővebben is összeszedtük, hogyan lesz teljes a feltöltődés nálunk? 

 

 

 

 




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz