Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

Hazánkban is egyre többen szenvednek a szezonális allergiától. Az állandó tüsszögésre, köhögésre és fejfájásra sokan keresik a leggyorsabb és legkönnyebb enyhülést. Sajnos ez gyakran azt jelenti, hogy olyan vény nélkül kapható antihisztaminok vagy szteroid gyógyszerek felé fordulnak, amelyeket valóban szívesebben kerülnének. Ezek ugyan segítenek enyhíteni a tüneteket, de sajnos általában nemkívánatos mellékhatásokkal is járhatnak. 

Szerencsére van egy másik, természetes mód is, amellyel megszabadulhat az irritáló allergiás panaszoktól! A gyógyfürdő rendszeres látogatása segít enyhíteni a szezonális allergia számos tünetét, a gyógyszerekhez kapcsolódó negatív mellékhatások nélkül. Ha azonban tartós és intenzív allergiában szenved, mindenképp kérjen orvosi segítséget annak pontos okának kiderítésére és a megfelelő kezeléshez!

Hogyan segít a masszázs?

Stressz hatására a vérben megnő a hisztamin mennyisége, ez az az anyag, ami az allergiás reakció során is felszabadul. A kettő együtt súlyosbítja az allergiás panaszokat. A masszázs csökkenti a stresszt, ezzel pedig az általános allergiás tüneteket is. Emellett fokozza a vér- és nyirokkeringést, oldja az izomfeszültséget, ami lehetővé teszi a szervezet számára, hogy jobban kezelje az allergéneket.

 Gyógyászati központunkban elérhető orvosi gyógymasszázs nem csak az ülő életmódból fakadó izomfájdalmak és a stressz okozta fájdalmas izomcsomók kezelésére nagyszerű, de kiváló kiegészítő alternatívája lehet a szezonális allergia gyógyszeres kezelésnek is, ha inkább természetes úton enyhítené a panaszokat.  

 Szaunával és gőzkabinnal az allergiás tünetek ellen

A szaunázásról számos tanulmány kimutatta, hogy segít enyhíteni az allergiás szemviszketést, orrdugulást és orrviszketést, orrfolyást és tüsszögést. A szauna hője fokozza a vérkeringést, serkenti a verejtékmirigyek működését, ami elősegíti a felhalmozódott méreganyagok és allergének távozását a szervezetből, csökkentve a kellemetlen panaszokat. Jótékonyan hat a vegetatív idegrendszerre is azáltal, hogy ellazít, ezzel pedig elősegíti a szervezet gyógyulását.

A gőzkabinban az alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom miatt a test lassabban melegszik fel, kíméletesebben izzaszt, így azok is szívesen használják, akik a szauna magas hőmérsékletét nem viselik jól. A gőzkabin kifejezetten előnyös azok számára, akik légzési problémákkal küszködnek, mert a gőz inhalálása alkalmas hörghurut, orrmelléküreg-gyulladás és a szezonális allergia kezelésére.

A Bocskai Gyógyfürdőben a hagyományos finn és infraszauna, valamint a gőzkabin is természetes allergiakezelést biztosít.  Használja a tüneteket csökkentő gyógyszerekkel együtt, vagy azok helyett őket! Ne feledje, hogy a fokozott vízbevitel - különösen masszázs vagy szaunázás és gőzkabin használat után - segít kiüríteni a méreganyagokat a szervezetből és enyhíti az orrdugulást is!

 Segít az edzés!

Tudjuk, hogy tüsszögés, köhögés, orrdugulás közben a legutolsó, amire gondolna az a testedzés, ám már félórás mérsékelt erősségű edzés után is jelentősen kevesebb orrdugulással, viszketéssel, tüsszögéssel kell számolnia! A rendszeres testmozgás nemcsak az immunrendszer működését javítja, hanem a vért is gyorsabban mozgatja, ami azt jelenti, hogy a vérben lévő allergéneket gyorsabban eltávolítja. Emellett az edzésnek gyulladáscsökkentő hatása is van! Csökkentse allergiáját természetesen, izzadjon 25 féle cardio és erőnléti géppel felszerelt edzőtermünkben!

 Keringésjavító, gyulladáscsökkentő termálvíz

Az orrdugulás okozta fejfájástól az izomfeszültségig az allergia számtalan fájdalmat okozhat. Szerencsére a termálvízben történő fürdőzés megkönnyebbülést jelenthet. A rendszeres fürdőzés segíti a test ellazulását. A meleg termálvíz és a medencék fúvókáinak nyomása csökkenti ezt a feszültséget és ellazítja a testet. A Bocskai Gyógyfürdő termálvize magas jódtartalmának köszönhetően kiváló keringésjavító, és mértékletes alkalmazása gyulladáscsökkentő hatású is lehet.  

 Segítség az alvásban is

Amikor fáj a feje és az arca, tele az orra, szinte lehetetlen elaludni. Ha nem rajong a gyógyszeres megoldásért, a termálfürdő segíthet. Kutatások kimutatták, hogy a rendszeres fürdőzés segíti az alvást, hiszen ellazítja és felmelegíti a testet. Miután azonban kilép a fürdőből, teste fokozatosan lehűl, ami álmosságot okoz a meleg fürdő után. A Bocskai Gyógyfürdő termálvize magas brómtartalmának köszönhetően idegnyugtató, stresszoldó hatással is rendelkezik. Használja ki a délután 17.00 utáni kedvezményes belépőjegyet,

 Idén ne szenvedjen az allergiától! Legyen rendszeres vendégünk! Használja szaunánkat vagy gőzkabinunkat az orrdugulás enyhítésére, lazítsa el izmait gyógyító termálvizünkben és hagyja, hogy a pihentető élmény könnyebb éjszakai alvást hozzon! Egy percig se szenvedjen a szezonális allergiától. Egyeztessen időpontot masszázsra, vagy izzadjon edzőtermünkben! Hívjon bennünket, Örömmel válaszolunk kérdéseire!

 

 

 




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz