Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

A 40-es éveiben jár? Szeretné megismerni az úszás előnyeit a menopauza tüneteinek kezelésében? Olvasson tovább!

Hogyan segít a hideg vízben úszás menopauza idején? A legújabb kutatások szerint számos pozitív hatása van a menopauzában lévő nőkre.

Csökkenti a szorongást és stresszt

A nők több mint 50%-a tapasztal fokozott stresszt a perimenopauza, a menopauza és a posztmenopauza idején. Ezért többek között a csökkenő ösztrogénszint is felelős, ami számos menopauza tünetet is okoz.

A vízcsobogás, az úszás nyugtató és lazító hatása régóta ismert. A hideg vízben való úszás hatására a szervezet jelentős mennyiségű jó közérzetet keltő hormont, dopamint és szerotonint szabadít fel, így az úszás befejezése után még sokáig felfrissülve és megfiatalodva érzi magát. 

Csökkenti a hőhullámokat

A legtöbben a hőhullámokat tartják a menopauza elsődleges és egyetlen tünetének, amelyet a nők mintegy 85%-a tapasztal. A hőhullámokkal való megbirkózást segítő számos gyógymód közül a hideg vízben történő úszást tartják az egyik leghatásosabbnak, hiszen csökkenti a testhőmérsékletet, ezzel a hőhullámok intenzitását.

Fokozza az immunitást

Az alacsony ösztrogénszint jelentősen rontja az immunitást, a hideg vízben úszás pedig hatékonyan erősíti az immunrendszert és csökkenti a gyulladásos folyamatokat.

Növeli a szervezet anyagcsere-aktivitását

A menopauzában az alacsony ösztrogén- és progeszteronszint anyagcsere-változásokat és csökkent kalóriaégetést okoz. Ennek eredménye a hasi súlygyarapodás, amely a menopauzában lévő nők mintegy felénél figyelhető meg.

A hideg vízben való úszás növeli a szervezetben az úgynevezett barna zsír mennyiségét, ami segít a kalóriaégetésben, fogyásban.

Következtetés

Ha tökéletes egészségi állapotban van, a hideg vízben történő sportúszás sok szempontból előnyös. Arra azonban ügyeljen, hogy ne vigye túlzásba, és ne erőltesse meg magát! Ha az úszás után bármilyen fizikai problémát tapasztal, mindenképpen forduljon orvoshoz.

Nem szeret vagy nem tud úszni? Válassza a Bocskai Gyógyfürdő edzőtermét, hiszen a menopauza idején úgy is megőrizheti fittségét, ha megfelelő edzéstervet követ, és odafigyel az étrendjére!

forrás: everydayhealth.com




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz