Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

Az életkor előrehaladtával a testünk változik, és különböző egészségügyi problémák jelentkezhetnek. Idősebb korban különösen fontos az egészséges életmód és az aktív életvitel fenntartása, hogy megőrizzük az életminőségünket. A gyógyfürdőzés kiváló lehetőség erre - íme, hogyan segít. 

Csökkenti az ízületi fájdalmakat

Az életkor előrehaladtával az ízületeknek és az izmoknak egyre nehezebb, hogy mozgásban maradjanak, és az egyszerűbb napi tevékenységek is megterhelőek lehetnek. Azonban a gyógyfürdőzés csodálatos megoldást kínál az idős emberek számára, hogy enyhítsék az ízületi fájdalmakat és javítsák az izmok rugalmasságát. A vízben oldott ásványi anyagok a bőrön keresztül felszívódva számos betegség tüneteit enyhítik, a víz felhajtóereje pedig tehermentesíti az ízületeket, csökkenti az ödémákat, duzzanatokat. A Bocskai Gyógyvíz jodidos, bromidos, hidrogén-karbonátos összetétele kiválóan alkalmas reumatikus kopásos, ízületi betegségek kezelésére, műtétek, balesetek, sportsérülések utókezelésére, izomlazításra.

Gyulladáscsökkentő és stresszoldó

A gyógyfürdőzés nem csak az ízületekre és az izmokra hat jótékonyan, hanem az egész testre is. Az időskori egészségmegőrzés szempontjából különösen fontos a stressz kezelése és az érzelmi egyensúly megőrzése. A gyógyfürdő rendszeres látogatása segíthet ebben, mivel a forró víz és a masszázs kombinációja javítja a közérzetet, csökkentheti a stresszt és enyhítheti az izomfeszültséget. A Bocskai Gyógyfürdő ásványi anyagokban gazdag gyógyvize jódtartalmának köszönhetően kiváló keringésjavító, gyulladáscsökkentő hatású, magas brómtartalma miatt pedig idegnyugtató és stresszoldó. Mindez nemcsak a hangulaton, hanem az időseket oly gyakran kínzó alvásproblémákon is segít. 

Javítja a társas kapcsolatokat is

Az idős emberek számára a gyógyfürdőzés a szociális élet fontos színtere lehet, lehetőséget adva a társas kapcsolatok ápolására is. Az időseknél komoly problémákat okozhat az elszigeteltség és a magány, de a gyógyfürdőbe járás lehetőséget ad arra, hogy találkozzanak a régi barátokkal vagy akár új ismeretségeket kössenek és közösségben érezzék magukat. Az olyan közösségi tevékenységek pedig, mint például a csoportos vízi aerobic, segítenek abban, hogy aktívak maradjanak miközben jól érzik magukat. 

Nyitás az egészségesebb életmódra

Fontos megemlíteni, hogy a gyógyfürdőzés csak egy része az egészséges életmódnak, és nem helyettesítheti az egészséges táplálkozást és a rendszeres testmozgást. Azonban ha rendszeresen látogatjuk a gyógyfürdőt, és ezt egészséges életmóddal ötvözzük, hosszú távon jelentősen javíthatjuk az életminőségünket. Ezt támasztja alá egy egy lengyel és egy spanyol kutatás is, melyek eredményei szerint a gyógyfürdőzés és a fürdőgyógyászati kezelések hozzájárulnak az életminőség javulásához, különösen a 60 év felettiek körében. 

Fontos!

Mielőtt fürdőterápián venne részt, mindenképpen konzultáljon szakorvossal, mivel súlyos szív- és érrendszeri betegségeknél és a heveny gyulladásoknál nem javasolt a gyógyfürdőzés. Az orvos abban is segíthet, hogy milyen egyéb kezelésekre, például masszázsra, súlyfürdőre vagy mozgásterápiára lehet szükség.  

A gyógyfürdőzés nemcsak kellemes élmény, hanem hatékony és sokoldalú módja az időskori egészségmegőrzésnek. A rendszeres gyógyfürdőzés javíthatja az életminőséget, csökkentheti a stresszt, elősegítheti a testi és szellemi regenerációt, valamint lehetőséget ad a szociális kapcsolatok ápolására is. Bérletakcióinkkal illetve szállás csomagajánlatainkkal is ehhez próbálunk hozzájárulni. Mert fontos nekünk az Ön egészsége! 




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz