Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

A Bocskai Gyógyvíz jodidos, bromidos, hidrogén-karbonátos összetétele nemcsak a reumatikus kopásos, ízületi betegségek kezelésére kiváló, de stresszoldó hatású is!

A brómnak nyugtató hatása van az idegrendszerre, oldja a feszültséget, ezért kiváló álmatlanság és idegkimerültség esetén is. Az alvásproblémák csökkentése pedig a betegségek megelőzéséhez is hozzájárul, hiszen a kialvatlanság számos egészségügyi problémával áll összefüggésben.

Miért fontos az ajánlott fürdőzési idő betartása?

Azoknak, akiknek különben is alacsony a vérnyomásuk, fontos tudniuk, hogy a meleg víztől kitágulnak az erek, csökken a vérnyomás, ami álmosságot, bágyadtságot okoz. Az alacsony vérnyomás a gyógyfürdőzés során tehát még inkább leeshet, ezért különösen fontos, hogy ne lépje túl az ajánlott 20-30 perces fürdőzési időt! Ha ezt figyelmen kívül hagyva hosszabb ideig marad bent a medencében, úgy annyira kitágulhatnak az erek, hogy a fellépő vérnyomáscsökkenés hatására akár el is ájulhat, amikor elhagyja a medencét!

Csak fokozatosan!

Gyógyfürdőzés esetén fontos a fokozatosság betartása - kár a fürdőzés idejéről, akár a medence hőmérsékletéről van szó! Ne a legmelegebb vizű medencével kezdjen! A 34-36 fokos víz terheli meg legkevésbé a szervezetet, ennek van a legkisebb hatása vérnyomásra! Ha mégis a melegebb víz mellett döntene, tanácsos rövidebb ideig a medencében tartózkodni!  Rövidebb fürdőzési időnél ugyanis nem érvényesül annyira a gyógyvíz vérnyomáscsökkentő hatása! 

A gyógyfürdőzés népszerű, testet-lelket feltöltő szabadidős tevékenység. Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, fontos, hogy betartsunk néhány alapszabályt, miközben a kellemesen meleg vízben pihenjük ki az elmúlt időszak fáradalmait! 




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz