Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

A hőségben a visszeres panaszok is felerősödnek, ezért felmerülhet a kérdés, szabad-e fürdőbe menni, s ha igen, mire kell figyelni. 

Visszérrel sem kell lemondani a fürdőzésről, feltéve, hogy a vénái nem gyulladtak és nincs lábszárfekélye. A fürdés és az úszás azért is ajánlott visszér esetén, mert a víz nyomása könnyű kompressziós harisnyaként hat.

Milyen meleg vízben?

Fontos odafigyelni a medencevíz hőfokára. A meleg víz ugyanis nemcsak az izmokat lazítja el, hanem kitágítja az ereket is és súlyosbíthatja a panaszokat. A víz ne legyen 37 foknál melegebb, és egyszerre ne fürdőzzön 10-15 percnél tovább. Kerülje a fúvókákat is a medencében: annak erős masszírozó hatása gyulladást okozhat a visszérrendszerben.

 Jót tesz a hideg lábzuhany

A meleg fürdő után az erek kitágulnak. A hideg-meleg váltófürdős lábzuhany vagy hideg lábfürdő segíti a vénák újbóli összehúzódását. Ugyancsak kedvező hatású a hideg vízben sétálás.  

 Segít az úszás

A hűvösebb (maximum 32 fokos) vízben úszás kifejezetten ajánlott, mivel a hideg víz összehúzza az ereket, a vízszintes testhelyzet csökkenti a lábakra nehezedő nyomást, a lábmunka pedig segíti a vénákban lévő vér keringetését. Különösen jó a túlsúllyal küzdő betegeknek, hiszen a vízben nem nehezedik a test súlya az alsó végtagokra, vénákra.

 Lazítson

Fürdés után kerülje a túlzott megerőltetést, és lehetőség szerint tegye fel a lábát. A vádli alá helyezett párna/összetekert törölköző segíti a vénás vér visszaáramlását a szívbe, és megakadályozza a lábak duzzadását.

Kompressziós zokni

Ha visszérbetegségben szenved, a legjobb, ha fürdés után kompressziós zoknit vagy támasztóharisnyát vesz fel. A kívülről érkező nyomás elősegíti, hogy a vénák újra összehúzódjanak és a duzzadás is elkerülhető vele.

Mi az, ami tilos?

Mindenképpen kerülje a nagyon meleg vizű medencéket, a gőzfürdőt és a szaunát! Ezeknél a túl magas hőmérséklet túl sokáig éri a szervezetet, ami a panaszok súlyosbodásához vezethet.

Visszér esetén sem kell lemondania a fürdőzés adta örömökről, hiszen az nemcsak a testre, hanem a lélekre is jótékonyan hat. Amennyiben követi tanácsainkat, aligha kell hátrányoktól tartania. Ennek tudatában kívánunk jó fürdőzést!

 

 




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz