Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

A nyár beköszöntével a fogyás szinte mindenki vágylistájának élén szerepel. Ilyenkor úgy tűnik, az utolsó néhány kilót egyszerűen lehetetlen leadni. Mindannyian tudjuk, hogy a diéta és a testmozgás a fogyás és az egészség megőrzésének alapvető kulcsa, de tudta, hogy az infraszauna is segít megszabadulni a felesleges kilóktól?

Így fogyaszt az infraszauna

 A szaunázás során a szervezet elég sok folyadékot veszít verejték formájában. Ez azonnal észrevehető a mérlegen, ám amint kompenzáltuk a vízveszteséget, ez a rövid távú hatás megszűnik. Hogyan segíti mégis a fogyást az infraszauna?

 Az infraszauna az izzadás általi víztömeg-csökkenésen túl növeli a test hőmérsékletét, fokozza a keringést és az anyagcserét, így több energia ég el a pihenési fázisokban.Emellett csökkenti a hízásért is felelős stresszhormon, a kortizol szintjét. Mindez biztosítja a hosszú távú fogyást, amennyiben a rendszeres szaunahasználatot egészséges táplálkozással, sok testmozgással és megfelelő hidratáltsággal kombináljuk.

 Az infraszauna használatának hatása egy enyhe állóképességi edzéshez hasonlítható! Az infravörös sugaraknak köszönhetően 30 perc alatt annyi kalóriát éget el a szervezet, mint 3 kilométer futás során, emellett a testben lévő káros anyagok is nagy mennyiségben távoznak. Az infraszauna nem olyan megterhelő, mint a hagyományos, ezért általában még azok is kedvelik, akik nem szeretik a klasszikus finn szaunák magas hőmérsékletét.

 Fontos! - Ügyeljen arra, hogy minden szaunázás előtt és után elegendő mennyiségű vizet igyon, hogy mindig hidratált maradjon. Emellett ne feledje a szaunaetikett aranyszabályát: szaunázás után mindig zuhanyozza le magáról az izzadtságot, és csak ezt követően csobbanjon a kellemesen hűsítő merülő medencébe! 

 Mozogjon nálunk!

Ahhoz, hogy a fogyás gyors és tartós legyen, a szaunahasználaton kívül gondoskodjon egy átfogó edzéstervről is! Fitnesz termünkben 25 féle Cardio és erőnléti géppel várjuk a sportolni, erősödni, fogyni vágyókat, így időt spórolva, a pihenéssel egybekötve, helyben edzhet nálunk! Edzés után mindig érdemes az infraszaunát igénybe venni, hiszen lazítja az izmokat, enyhíti a fájdalmat, és lerövidíti az edzések közötti regenerálódási időt.

 Az infraszauna egyéb előnyei

 Méregtelenít - Az izzadtság által segíti a káros anyagok távozását.

Relaxál - Kevés hatékonyabb dolog van, mint a szauna, amikor a test és a lélek ellazításáról van szó.

Fájdalomcsillapító - Az  infravörös sugarak enyhítik az ízületek, az izmok és a gerinc fájdalmát és merevségét,  valamint erősítik a szív- és érrendszert.

Egészségesebb bőr - A szauna intenzív, de szabályozott hője serkenti a vérkeringést, ami javítja a bőr tónusát, fokozza a kollagén termelést. 

Immunerősítő - Az infraszauna használata növeli a fehérvérsejt számot. Ez segít csökkenteni a megfázás és az influenza tüneteit és időtartamát. Az infraszauna a test maghőmérsékletét is emeli, mesterséges lázat hozva létre, amely segít megelőzni és/vagy legyőzni ezeket a betegségeket. 

Ha pihentető módon szeretné az utolsó néhány kilót leadni ezen a nyáron, fontolja meg a szaunázás beiktatását a hetirendjébe és edzésprogramjába! Rendszeres szaunahasználattal  pillanatok alatt magabiztosnak és egészségesnek fogja érezni magát!




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz