Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

Közeleg a strandszezon, azonban a bőrünknek időre van szüksége ahhoz, hogy felkészüljön erre, különösen, ha hosszú idő után először érintkezik a napfény és a víz hatásaival. Szerencsére a Bocskai Gyógyfürdő kül- és beltéri termálmedencéi, szaunái és gőzkabinja nemcsak különleges élményt nyújtanak, de a bőrünket is segítik felkészíteni a nyári időszakra. Íme, hogyan! 

Bőrregeneráció

A szaunázás és a gőzkabin használata is segít a bőr felkészítésében. A szaunázás során a testünkben megemelkedik a hőmérséklet, és ezáltal megindul a verejtékezés. Ez a folyamat segít megtisztítani a pórusokat, eltávolítani a szennyeződéseket és a bőr felszínén lévő elhalt hámsejteket. A gőzkabin pedig hidratáló hatású, mivel a nedves, párás levegő segít megkötni a nedvességet a bőrben. Emellett a szaunázás és a gőzfürdőzés javítja a vérkeringést, több oxigént és tápanyagot juttathat a bőrsejtekhez, ami elősegítheti a bőr regenerációs folyamatait. 

Hidratálás

A termálvíz használata rendkívül hidratáló hatással van a bőrre. Kutatások szerint a termálvíz ásványi anyagokban gazdag összetétele puhábbá, rugalmasabbá teheti a bőrt. Az ásványok és nyomelemek segítenek fenntartani a bőr optimális hidratáltságát, ami különösen fontos a nyári hőségben. 

UV-károsodás elleni védelem

A termálvízben található ásványi anyagok antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek az antioxidánsok segíthetnek semlegesíteni a szabad gyököket, amelyek az UV-sugárzás hatására keletkeznek a bőrben. A rendszeres gyógyfürdőzés hozzájárulhat az UV-károsodás megelőzéséhez, valamint csökkentheti a leégés kockázatát. 

Mindemellett fontos, hogy megfelelő védelmet biztosítsunk bőrünknek. Használjon naptejet vagy napvédő krémet, amely megfelelő fényvédő faktort tartalmaz, és rendszeresen pótolja azt a fürdőzés közben, ha kültéri medencénket választja! Viseljen kalapot és napszemüveget, és kerülje a túlzott napozást a déli órákban. 

Gyulladáscsökkentés

A Bocskai Gyógyvíz jodidos, bromidos, hidrogén-karbonátos összetétele kiváló keringésjavító, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású. Enyhíti a bőrgyulladást, a bőrirritációt és az ekcéma tüneteit. 

A rendszeres fürdőzés, szaunázás és gőzkabin használat nemcsak a bőrünket készíti fel a nyári strandszezonra, hanem általános egészségünknek is jót tesz. A meleg víz, a szauna és a gőz segítenek ellazulni, csökkentik a stresszt és javítják a vérkeringést, ami által testünk és bőrünk egyaránt frissen, revitalizáltan  és felkészülve indulhatnak a nyárnak. 




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz