Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

A tavasz kiváló időszak arra, hogy feltöltsük szervezetünk hiányos vitaminkészletét és oldjuk a stresszt. Erre a kitűnő megoldás lehet a gyógyfürdőzés, mely  a közhiedelemmel ellentétben nemcsak az idősebb betegeken segít, hanem megelőző és egészségmegtartó jelleggel a fiatalabb korosztály számára is ajánlott. 

Regenerálódjon semmittevéssel!

A gyógyvíz akkor is hat, ha semmit sem teszünk, csak élvezzük, ahogy a kellemesen meleg víz ellazítja az izomgörcsöket, oldja a stresszt. A gógyfürdőzés egyrészt csökkenti a stresszhormonok szintjét a szervezetünkben, másrészt szabályozza az örömhormonnak is nevezett szerotonin termelését, ami nemcsak a depresszió kezelésében hatékony, de az alvásproblémákon is segít.

Mindeközben a vízben lévő ásványi anyagok a bőrön keresztül felszívódnak és pozitívan hatnak a szervezetre, csökkenthetik a gyulladást, enyhítik a fájdalmakat, stimulálják az immunrendszert, és serkentik a szervezet saját öngyógyító folyamatait is. Ezzel egyidejűleg a meleg vízből felszálló gőz belégzése lazítja a hörgők izmait is, a vízben kevesebb növényi pollennel találkozik a beteg, ezzel nagymértékben enyhülnek az asztmások és allergiások kellemetlen tünetei. 

A gyógyfürdőzés a szív-és érrendszert is edzi. A meleg vízben jobban tágulnak az erek, ami javítja, gyorsítja a keringést, csökkenti a vérnyomást és kedvez a szöveti anyagcserének. Amennyiben kültéri medencénket választja a felsorolt gyógyhatások mellett a kellemes tavaszi napfényben kimerült D-vitamin raktárait is feltöltheti. 

Minden egy helyen

Gyógyfürdői minősítése viszont csak olyan fürdőhelynek lehet, amelynek gyógyhatását bizonyították. A Bocskai Gyógyfürdőben egy helyen megtalálható mindent a sikeres regenerálódáshoz: a kiváló összetételű, magas ásványianyag-tartalmú gyógyvíz és az arra épülő gyógyászati kezeléseket. 

Jódos–brómos- hidrogénkarbonátos gyógyvizünk kiváló a mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, mind a gyulladásos, mind a degeneratív (kopásos) betegségek ellen eredményesen alkalmazható. Hatásos sportsérülések utókezelése során, neurológiai tünetegyüttesekre és prevencióra, illetve izomlazító fürdésre is. Emellett bizonyos nőgyógyászati problémák és egyes bőrbetegségek kezelése esetén is segít.

A fürdőkúrát gyógyászati kezeléseink teszik teljessé. A Bocskai Gyógyfürdő gyógyászati részlegén reumatológus szakorvos és szakképzett terapeuták gondoskodnak arról, hogy megújulva és felfrissülve távozzon tőlünk. Az OEP évente két alkalommal támogatja a gyógyfürdő-látogatást és a célzott kezeléseket, melyeket a fürdő szakorvosai személyre szabottan állítanak össze a kínálatunkban szereplő balneoterápiás-, fizio- és elektroterápiás módszerekből. 

A wellness - fitnesz élményt a minden igényt kielégítő szaunavilágunk valamint  cardio és erőnléti gépekkel felszerelt fitnesz termünk biztosítja, hogy teljessé tehesse a test és a lélek megújulását. Kedvezményes csomagajánlatainkkal is a tökéletes kikapcsolódást szeretnénk biztosítani. 

Jó ha tudja!

Súlyos szív- és érrendszeri betegségekkel, valamint heveny gyulladással a gyógyfürdőzés nem javasolt! Friss és mély, valamint nyílt sebekkel sem szabad termálvízbe menni. Érelmeszesedés, pajzsmirigyprobléma és terhesség esetén pedig ajánlott kikérni az orvos véleményét! 




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz